Sulten!

Idag har jag varit duktig! Började klockan 08 imorse på Storcash, hem för att äta och byta om, och sedan till Lindex för att jobba till stägning t.om klockan 21.15. (Såg inte förren jag kom dit att fr.om. igår stänger vi en timme senare) Till middag blev det en apelsin, så nu ska jag ta mig något att äta och sedan kommer sambon.

Work 08.00 - 20.15

Nå er jeg hjemme fra jobb nr 1. Har 36 minuter på mig att äta lunch/middag, platta håret, byta om, ta ut tvätten och springa till bussen. Puh! Behövde bara sätta mig två sekunder för att slappna av, innan jag behöver stressa röven av mig t.om. kl 20.15 ikväll. Idag jobbar jag alltså från kl 08 - 20.15.
Snakkes ikveld, hadeeeee!


Haha, så rolig bild! Jag och antis leker i vågorna på Rhodos.


-

Radion spelar vår sång.

Pärlor - Carolina Wallin Pérez

Baby,


1a advent

Igår var det första advent. Efter en liten tur med alex till Ica nära för att köpa en varsin coca cola (1,5 liter) så möttes vi utav första advent mys som min söta sambo hade fixat. Denna fina adventsljusstake har hon alltså gjort själv och hade ställt fram glögg och pepparkaksdeg med 3 skedar. Supermysig söndagskväll och första advent.

 


Typiskt mig!

Kom precis hem efter att ha jobbat 10-18 och sedan ha handlat. Jag köpte grönsaker, lyxade till det med en liten röd paprika för 10 nok, apelsiner, ris, kyckling och Gull kaffe. Inatt vaknade jag minst en gång i timmen, och drömde två mardrömmar. Jag vet inte varför jag sover så oroligt här, jag brukar bara göra det när jag har feber eller något är fel. När klockan ringde kl 8 var jag så trött att jag blev pigg, så jag bara flög upp ur sängen! Kände mig fortfarnade bakfull, så det blev en pyttefrukost och kunde inte äta min lunch så blev en smörgås. Nu är jag fortfarande inte hungrig men ska laga mig kyckling, ris och en stor sallad.

Idag lärde erik mig att köra en sån där truck som man egentligen måste ha körkort för, det var jättekul! Däremot har jag fortfarande inte riktigt lärt mig att köra en sådan där vanlig truck, så när jag skulle köra förbi kassan med ett stort lass varor kör jag rakt in i ett torn av småkakor, BOM! Alla i kön gapar och tittar på mig. Då skämdes jag lite jaaa, men så fort killen i kassan började skratta så gick det över. Som tur var gick bara en kartong av alla dessa sönder men allt låg där uppspritt över golvet. Förra veckan råkade jag, under samma dag, köra in med trucken i och rispa upp först en påse med 15 kg ris som bara vällde ut över heeeela golvet och sedan, direkt efter, i en påse med 10 kilo mjöl. Och det var inte roligt att torka upp kan jag tala om! Haha, klantig jag är!

LAST NIGHT


Ett helvetes bakrus

Vilken härlig kväll/natt/morgon! Kvällen började exakt 18.15 när jag och Linn stängt butiken, helt alene. Vi blev hembjudna till Sandra innan personalfesten, men jag behövde åka hem och byta om inför kvällen. Jag och Linn sprang till bussen, hem till mig, fixade oss på 10 minuter (jag underdriver inte) och sprang till bussen igen. Vi hann precis!

Julbordet med Lindex var så himla gøy! Vi möttes i hallen av varsin drink, lite försnack med jättegoda laxsnittar (som jag seriöst åt hälften av) och sedan var det dags för julebord. Jag hade förväntat mig ett lika stort julbord som hemma i Sverige, men det som stod på bordet var pinnekött, potatis, en gul röra och en till gul röra. Den första gula röran var god, och skulle ätas istället för potatis typ och den andra gula röran skrattade jag åt och frågade om det var smält smör, "haha nej, det är smält fett från pinneköttet, häll på det över maten" och det gjorde jag, hjälp vad det såg äckligt ut, men smakade gott. Senare på kvällen hade vi julklappsutdelning, eller ett spel för att se hur många man skulle få. Jag fick två små söta julänglar som jag ska ställa upp i lägenheten. Det roligaste av allt var att under kortet på borsplaceringen så stod det ett varsitt uppdrag till alla, som man skulle utföra under kvällen men aldrig avslöja. Det var sjukt kul att se hur alla gjorde bort sig och betedde sig rart när de genomförde sina uppdrag. Vid sidan om julbordet stod all alkohol, vinboxar, cider, öl och en tjejsnaps. Och chefen ville verkligen supa oss under bordet!

Jag och 90/88 tjejerna bestämde oss för att dra ut till byn. Charlotte var den fullaste, så jag körde ett litet shot-race med henne precis när vi hade ringt taxin. Vi tog alltså en drosje från lokalen, som ligger 5 minuter från Åsane (som ligger 20 minuter här ifrån) till byn. Lyx. Vi gick in på skybar, som är en lokal med kanske 4-5 våningar fullt med folk, dansgolv och barer. Så kul som jag och Charlotte hade där har jag inte haft på länge! Helt sjuuuuukt. Helt plötsligt så stängde det bara, jag tappade bort lotte och mötte sandra utanför, som jag tar med upp till vår lägenhet tillsammans med en kille. Jag ringer Antis och säger att de ska förbereda sig på efterfest och sedan vällde de in folk. Så vi var ett stort gäng här i vår lilla lägenhet, till kl 6 på morgonen. Det jag skrattar mest åt nu fortfarande är att efter en stund (i denna lilla lägenhet) märkte vi att alex var borta.. Idag visade det sig att hon hade blivit utelåst utan pengar på mobilen och sprungit hem utan skor och jacka i dessa minusgrader.

Imorse när jag vaknade var det fan inte nådigt. (förlåt för att jag svär farmor) Jag mådde rent ut sagt piss, och när Antonia skämtade och jag skulle skratta kände jag bara att allt skulle komma upp. Så jag rusar ut på toan och får ligga däröver en stund. Jag har inte spytt på bakfyllan på otroligt lääääänge. Efter det mådde jag mycket bättre, somnar om och vaknar kl 16.15 av att Antonia står och diskar upp allas glas från igår. Vad tänker man man när man halsar Rom klockan 05.30?

Puss från oss. Nu ska vi laga lite mat, inte till ikväll, utan till matlåda imorgon. Det känns som att jag aldrig mer kommer kunna äta något igen. Om ni har tur, kommer bilder upp senare idag!

Nu blir det fredagskos..

Vet inte riktigt vart jag ska börja, har varit en händelserik dag, på både gott och ont. Blev kallad "inkompetent" av en man som verkligen avskydde svenskar. Trevlig kund det där! Vaknade med magkramp så jag fick ligga i fosterställning innan jobbet och fick en migränliknande huvudvärk den sista timmen på jobbet, så var näsintill död och fick ligga över toan när jag kom hem.

Nu har jag ätit god mat och skypeat lite med min syster (+ emma). Väntar på tillfället på att sambon ska sluta jobbet, så att vi kan ta fredagens glas vin. Senare ikväll blir det fredagskos, alex kommer hit och vi har planerat att se någon mysig film.

Jobbar imorgon kl 12-18, det är jag, lisa och sandra som stänger. Snackade precis med linn och vi bestämde att hon följer med hem till centrum medan jag gör iordning mig, så vi kan ta bussen ihop till festen. Jag har ju köpt min vinare, men Lene ringde igår och berättade att de köpt in all alkohol vi behöver, så vi trenger ikke å ta med noe eget. Nice, längtar inför morgondagen!

Haha norska är egentligen så himla sött. Det här är linns hejdå på fb chatten: "hadebraaa :) Gleedeer meg!!! Klem"

?

Ibland är det fan inte lätt alltså. Det är så tråkigt när problem uppstår som aldrig skulle kunna uppstå om vi bodde i Sverige. Nu ska jag ut för att träffa en vän som är i exakt samma situation som jag och bara få rensa tankarna.


Nå blir det pannekaker!

Åhhhhh så gott! Jag håller på att steka pannkakor och håller på att dö av den underbara lukten. Det ska bli så otroligt gott! Och när jag tänker efter tror jag nog detta är första gången jag gör det själv, mamms brukar alltid göra åt oss. Men hoppas det blir lika gott! Vilket jag inte tror, för detta är en färdiggjord blandning som jag köpt. Man häller bara i exakt lika mycket vann som pulver, blandar och låter jäsa lite.

Uppdatering kommer om hur dessa pulver-pannkakor smakade!

MATKOMA! Så gott. Så mätt. Så trött.

Can't touch this!

Den här tv-reklamen gör mig glad! Bara för det ska jag köpa Stratos imorgon på jobbet.


Rodnesedagen

Hello! På tal om rubriken, så är det precis vad det är här i Norge idag, och jag mötte min första "rödnäsa" redan imorse när jag gick till jobbet. Nu kom jag precis hem från jobbet och ligger för tillfället i soffan framför tvn och kikar lite Two and a half man. Idag jobbade jag på Midtune skole, alltså med barn som går i 1a klass. Det var verkligen huuuuuur mysigt som helst. Åh, njöt hela dagen av barnen, personalen och allt! Det var en liten jente, som jag blev helt kär i. Hon var så otroligt söt med sitt mörka långa hår, långa ögonfransar och fina kläder och hon ville hela tiden att jag skulle hålla henne i handen, hon gick efter mig och flätade mitt hår osv. Jag kände mig nästan som Gaby med hennes egentliga dotter, som den andra familjen har uppfostrad (Desperate housrwives) och ville nästan inte släppa iväg henne när hennes mamma kom! Alla barnen blev hämtade en halvtimme innan vi slutade, så sista stunden satt vi och drack kaffe och snackade.

På vägen hem gick jag in på Vinoteket för första gången, och köpte med mig ett väldigt rekomenderat (men dyrt) rosévin till lördagkväll.

rodnesedagen 25 nov


Mateus


Hej, en snabbis

Blir en snabb uppdatering nu, eftersom jag håller på att laga mat. Snitzlar och skruvpasta. Mums! Dock glömde jag min currydressing på jobbet, så det kan bli något torrt. Har varit på promenix med alex, och nu väntar jag på sambon för en myskväll, vi ska se filmen Vad en kvinna vill ha.

Resultatet av två hungriga brudar som försöker välja middag från en meny..

 

bevis på att antoniaockså har något i munnen:


JAG ÄR KÄR!!!!!!


Det är lite synd om antis och josse som får lyssna på mig när jag sjunger med..


kärlek

Med tanke på hur sent jag somnade i söndagsnatt trodde jag att jag skulle somna på 3 röda igår. Men icke! När sambon kommit hem och josse gått hem till sig, gick vi och lade oss och klockan var kanske lite efter 23. Jag låg och vred mig i nästan 2h, för sista gången jag tittade på klockan var den lite efter 01. Jag verkligen hatar sådana nätter! (Det är inte ofta jag hatar något)

På tal om motsatsen till det, så blev jag så otroligt glad igår, blev helt varm i kroppen. Två vackra mail från två vackra människor som betyder mycket för mig. Ett var från min underbara syster och ett var från min underbara vän rebecca. Blev tårögd av båda mailen.. Jag älskar er.

Jul -09

Rhodos -10


Bulgarien -08


Schweiz -09


Så vacker..


En glad nea!

Det var hemskt att somna ensam på min och pojkvännens 8 månaders dag. Ett mysigt samtal och några tårar senare somnade jag tillslut.

Josse kom inatt, vad vi saknat henne sen hon bestämde sig för att åka hem. Men nu är hon här i några dagar på besök. När jag slutade jobbet tog jag bybanen hem och blev mött av josse på perrongen. Nu håller vi på att laga mat här i lägenheten, pasta och köttbullar på burk med brunsås. (MUMS!) Josse har köpt med lite saker åt oss hemifrån, fiskbullar och en limpa. Mmmmmh.

Mamma hade även skickat med josse lite saker från Sverige till mig. Det var kläder, solglasögon, massa godis och en present. Jag blev såååååå glad! Ett par sjukt söta bebis-rosa tofflor. Gissa om jag blev kär i dem direkt, tack världens bästa mami!


Hihi, spännande..



Innuti låg godis och ett paket!



Ännu mer godis.. =)


We we're thinking we would never be apart.

There was a time that we'd stay up all night, best friends talking till the daylight.
Took the joys alongside the pain with not much to loose, but so much to gain.
Are you hearing me? Cause I don't wanna miss, set you a drift on a memory bliss.
It was Grafton Street on a rainy night, I was down on one knee and you were mine for life.
We we're thinking we would never be apart, with your name tattooed across my heart.


DH, det bästa!

Idag är det Frustrerte fruer-marathon från sesong 2 här på kanal Bliss. För er DH-älskare så är det precis nu när Rex dött, Mike har fått reda på att Zach är hans son och negerfamiljen flyttat in och matar "det mystiska" i källaren. Tur för mig att jag har sådant dåligt minne, vilket gör att jag knappt kommer ihåg vad som kommer att hända och tycker de är hur spännande som helst. Biter på naglarna och kan knappt andas vid vissa helspännande tillfällen. Gud, det här är den bästa serien som någonsin gjorts och fått mig att sitta vid tvn 21.00-22.00 varje tisdagkväll i snart 5 år.


<3


Godmorgon Bergen!

09.55 vaknade jag imorse, och kunde inte somna om! Jag är så van vid mina relativt tidiga arbetstider på vardagarna, att jag förmodligen aldrig skulle kunna sova längre än 10. Fastän vi, som idag, inte ställt någon klocka utan bara skulle få sova ut hur länge vi ville. Min mage kurrar som en galning nu, så jag ska gå upp och göra havregrynsgröt med sylt. Min favvo! Sedan ska vi mysa i sängarna framför Frustrerte fruer.. hihi, ni kan ju gissa vad det är för något program.

Idag har jag och pojkvännen varit tillsammans i 8 månader. Så jag sänder mycket kärlek till honom idag.

8 månader idag baby


Filmkväll

Här på Rosenberggaten har vi precis kikat filmen The social network, helt otroligt grym film. Nu ska vi diska upp efter den goda lördagsmaten och se på ytterliggare en (feelgood)film; She's out of my league. Middagen bestod av kokad potatis, kyckling-snitzlar, bearnaissås och feta ost sallad. Mums!

Så himla glömsk..

Ligger fortfarande i sängen med gårdagens smink.. Har legat och kikat Southpark heeela morgonen.. Så jävla skönt att bara ligga här helt ensam i lägenheten utan att tänka på någonting. Lite senare måste jag till Rimi och hämta ut ett paket, till G-sport för att köpa en grå nike-tröja och så var det nåt mer jag skulle göra som jag redan glömt bort..

Igår när vi slutade fick alla vi i personalen en varsin påse av kocken, med ett paket av deras godaste salami som vunnit något pris och några kryddkorvar. Självklart glömde jag dem i kylskåpet på Lindex, plus min vattenflaska.. (skräll)

Haha, igår frågade en kille på jobbet om vi skulle ut och äta ikväll. "åh va kul, vilka då?" svarar jag. Då ser jag hur han blir lite nervös och bara "jag tänkte bara... jag och du". (Älskling du behöver inte vara orolig, jag ska inte på middag med han ikväll!) men lite pinsamt nu resten av veckan, haha!

Linnea


Anmäld!

Haha. Var så trött igår när jag kom hem från jobbet så jag vet inte vad. Kikade runt lite på fb och märkte inte att jag var inloggad på antonias, och på något vis råkade jag anmäla en kommentar av mig själv.. Hoppas verkligen inte de spärrar hela min sida nu! Just eftersom jag redan fått en stark varning från facebook, pga tidigare visningsbild (haha):

Peace and love, 2007?


Helt utslagen efter 14h jobb!

Gissa om jag är tlött! Är helt matt i hela kroppen efter den här jobbdagen, men vilken rolig dag det varit! Först mina 8h på Storcash, mycket kunder = mycket att göra men en väldigt skön dag. Vår personliga kock som vi har i butiken bjöd idag på pinnekött, norges juldelikatess (som våran julskinka, skriker antonia här i bak). Det är något jag velat smaka och det var faktiskt jättegott.

Jag slutade 17.30 och bybanen samt bussen mellan Storcash och Lindex skulle tagit mig minst 40 minuter, och jag hade bara 30 minuter på mig plus att jag skulle byta om och hinna äta. Som tur var har jag en jättegullig chef som SKJUSSADE mig till Lindex så jag kom i tid och hann äta i bilen :)

Det var ju då kvällsöppet i hela Åsane storcenter, så jag jobbade mellan 18.00-00.00. Finns inte så mycket att berätta, för det var fullt ös heeela kvällen. På bussen hem fick jag sällskap av Charlotte. Jättegullig tjej, som jag aldrig tidigare jobbat med men kom jättebra överens med. Är så taggad inför personalfesten/julbordet nästa lördag, ska bli kjempegøy!

Nu ska jag och sambon krypa till kojs. Klem

Sån här känner jag mig nu..


En dag med vila

Blev tipsad om filmen Hachiko: a dog story, så den håller jag på att ladda ner nu så jag & sambon kan kika den senare ikväll. För tillfället håller jag på att laga mat, eller mat och mat. Jag håller på att koka pasta och under tiden stpr köttfärssåsen från Berilla i micron. Var och köpte fetaost förut, så det blir en stor, god sallad till åtminstone. Ska även göra matlåda tills imorgon på Lindex, fetaost-pastasallad. Yummie!

Kände att jag behövde den här dagen till att ladda upp mina batteriet. Speciellt för att klara morgondagen, hela 14 ½ timmars arbete. 09.00-17.30 på matbutiken, sedan 18.00-24.00 på Lindex. Mums, money money..

Chill till max

Hello. I'm back from the store! Jag och 4 apelsiner, 2 bananer, ett russinpaket och en berocca ligger nu nedbäddade i sängen tillsammans med ett avsnitt av Cougar town. Hadeee!

Eg liker dette programmet veldig mye


Godmorgon!

Eller jag blev faktiskt väckt 11.30 imorse av josse som ringde, och har skypeat med pojkvännen tills nu. Men det är inte förren nu jag tänk resa mig upp från sängen, äta lite havregrynsgröt, klä på mig och gå till affären för att köpa massa god frukt..

Jag mådde riktigt piss när jag kom hem från jobbet igår. Jag kände bara hur fan ska jag kunna jobba imorgon, och när sambon sa "vad sa jobbet när du sa att du inte kunde jobba imorgon?" då jag ännu inte tänkt att jag faktiskt kunde lösa situationen på det viset, så ringde jag och sjukanmälde mig. Eller Tine svarade inte, så jag lämnade röstmeddelande och detta sms får jag tillbaka efter en stund: "Hei Linnea, beklager seint svar- var på tur med hunden uten mobil. Stakkars dej som blitt syk, det er selvfoglgelig.." Sååå typiskt henne, sist ringde hon och sa: "förlåååt att jag inte svarade förut, var och handlade och det var precis min tur i kassan!"

Gud vilket onödigt tjöt insåg jag nu, haha. Jag mår dåligt i kroppen, men är lycklig i själen. Speciellt efter samtalet med min kärlek. Hörs senare


TACK,

du fantastiska människa.

Igårkväll blev jag lite nuttinutti för jag var sjuk och önskade bara att jag var hemma, låg i sängen och att mami kom in med en kopp varm nyponsoppa med lite kall glass i. Så vi blåste av vår Desperate-kväll (då är jag inte lite sjuk!!) och precis i passande tid frågade mamma ifall vi skulle skypea, och så fort jag såg hennes vackra, kärleksfulla ögon så brast jag ut i gråt. Att ens mammas blick kan vara så lugnande.. Efter att ha skypeat nästan en timme, vilket resulterade i rödsprängda ögon efter alla tårar, så gick jag och la mig kl 21.30. Så skönt att komma i säng i tid. Efter kanske 10 min hör jag hur antonia börjar "oja" sig därute. Hon vet att jag är ledsen och behövde sömn för att bli frisk, så hon sköter allt själv. Fick jättedåligt samvete, men var så otroligt trött så jag somnade..

I en hel timme hade hon hållt på igår, proppen hade gått efter halva tvätten, så alla våra kläder var blöta och blåa från sköljmedlet.. Hon hade på något vis fixat allt helt själv igår och det är jag väldigt tacksam för. För idag efter mycket sömn mår jag helt klart lite bättre. Så när jag vaknade imorse var mitt kaffe och min berocca klar. Så, tack Antonia, för att du är världens bästa sambo.

En ny innebörd för lycka

I detta nuet är lycka för mig när man hittar matlådan som var avsedd för dagens lunch, men som man glömde när man gick hemifrån imorse, i kylskåpet när man desperat letar efter något gott att äta till middag. Ni vet när man är hungrig som en varg och tänker "åh nej, pastan tar hela 7 minuter, jag kommer döööö..". Då är det bannemig ett äkta lycko-rus man hittar färdiglagat, god mat. Så nu blir det pasta, pannbiff och brunsås, som redan står i micron.

Hela dagen så har jag varit nära på att svimma ett flertal gånger (mamma, du behöver inte bli orolig!) men det är jättejobbigt. Det kan iförsig bero på att jag åt mackor till lunch och under dagen fick i mig nästan 10 koppar kaffe för att jag med mina små ögon mest liknade en lång kines? Jag är i alla fall dunderförkyld och lite hängig, men vill inte missa en jobbdag. Inte när en jobbdag är rolig och innebär nästan 1000 norska kronor.

En sak som är säker är att ikväll får det inte bli sent igen, och jag hoppas att få kunna sova en hel natt utan att vakna upp en enda gång innan klockan ringer 08.15.

haha, usch till att tänka tillbaka på att vi faktiskt bott så här..


Godmorgon!

Alltså inatt fick jag sova mer än 8h men ändå mår jag inte bättre.. Dock känner jag mig inte febrig längre, utan bara riktigt snorförkyld och hostar som en galning.. Men det är bara att köra!

För tillfället dricker jag mitt morgonkaffe, äter min morgongröt och lyssnar på den låt som suttit på min hjärna i snart 2 uker.. Börjar om exakt en timme och har fortfarande på mig sovshorten & inget smink, men jag behöver inte alls stressa för butiken ligger bara 8 minuter bort med bybanen plus 2 minuter gång. Det är faktiskt väldigt skönt.

Den spelas i mitt huvud hela tiden och jag sjunger med, fastän jag inte längre vill..


Världens sötaste sambo

Kommer hem från jobbet och finner en lapp på datorn med följande text: "Hei sambo <3 Tryck på play så kommer du få höra en skitbra låt! PUSS A <3" Denna har alltså spelats flitigt här ikväll:

 

Har skypeat med pojkvännen exakt hela kvällen sedan jag kom hem från jobbet. Hur mysigt som helst. Fan vad jag älskar den killen. Mys-antis kom nyss hem och vi ska faktiskt sova direkt. Min förkylning är mycket värre idag, känner mig nästintill lite febrig så jag behöver sömn.. Hörs imorgonbitti!


Denna bild är till min älskade vän becciboy:

Rhodos 2010


22.28

A ligger och sover här så sött bredvid mig medan jag ligger och lyssnar på very old music. Dock inte typ Cat Stevens gammal, utan Hilary Duff gammal .. sådant som jag och syrran jämt lyssnade på när vi var mindre. Åh vilka minnen alltså. Det är galet hur stark kärlek och starkt band man kan ha med sin syster. Hon är en av de viktigaste människorna i mitt liv, som jag inte kan vara lycklig utan.

På tal om minnen. Kikade igenom erikas sommaralbum på fb och såg massa söta bilder som gav mig ett leende på läpparna. Men fan så mycket jag saknar dem jag älskar hemma i sverige alltså. Langar en utav de skönaste bilderna:


Underbar och älskad av alla

Jag har snor i hela hjärnan, nyser oavbrutet, ont i halsen och är ärligt helt tom i hela huvudet för att jag är så trött. Hade en grym dag på jobbet idag, och lärde känna två nya tjejer som jag inte jobbat ihop med tidigare, som jag bytte nummer med och som ville ha med mig ut ikväll, men jag hade redan bestämt mig då för att vara hemma och krya. Har just ätit god fredagsmat och nu ligger jag & josse i soffan och kikar Underbar och älskad av alla. Nyårskyssen filmades precis, och det högg till lite i hjärtat. Jag vill ha min kärleks pussar. Men dem är värda att längta efter.

I pausen ska vi blanda ihop en stor smet kladdkaka och bara äta direkt ur bunken. Uuuuuuunderbart. Det vattnas i munnen på mig bara jag skriver det här.

(Under tiden jag skrev det här blogg-inlägget har jag hunnit nysa 3 omgångar!)

Ps. Jag älskar dig!



Det löser sig alltid!

Sitter och tittar på sånt där om-du-vet-ordet-ring-in-NU-jag-menar-nuuuu-jag-väntar-på-ditt-samtal-ring-ring-ring.. fast på norska. Haha, jag trodde inte de kunde bli värre än våra svenska sådana tjejer, men jodå! De är en tjej med världens jobbigaste röst, och all korslig norska blir helt plötsligt min värsta mardröm.

Är klar för jobbet, ska bara måla naglarna och sedan skynda mig till bussen. Slutar kl 18 ikväll. Christina vill verkligen ha med mig ikväll. Men jag får se nu när jag fått så otroligt ont i halsen att jag vaknar flera gånger per natt.. Egentligen behöver jag kurera mig ikväll och imorgon, de enda dagarna jag är ledig förren nästa söndag. Men hon skulle ringa mig när jag slutade och tjata lite på mig, så vi får se hur jag känner då!

Igår på lunchen pratade jag me chefen på Lindex, och hon talade om att jag fått några tider nästa uke, så jag hade en klump i magen under dagen för att mina två jobb skulle krocka. Men efter ett samtal med min kära mor visste jag vad jag skulle göra, så efter att ha ringt upp Lisa löste det sig. Så hela veckan är det arbete mellan 10-18. Och fredag blir det Storcash 09.00-17.00 och sedan direkt iväg till Lindex där de har kvällsöppet och min tid är 18.00-00.00. Blir en hård, men rolig dag!!! Ojdå, nu måste jag skynda mig.. Hadeee!

Åhhh,

underbart. Första sovmorgonen idag på mycket länge. Dock vaknade jag precis innan antis åkte vid 9, men somnade om.. Nu är jag vaken, gröten och kaffet står i micron och på tvn är det Rebecca & Fiona. Love it!

Sjukt coola brudar


Fredag

Japp, idag är det fredag som ni kanske alla vet, och förmodligen längtat efter hela veckan. Nu har nog de flesta ett gott artyhumör och har förmodligen redan hällt upp det första glas vinet eller knäckt den första ölen. Alla utom jag. och alex. Vi ska gotta oss här hemma i lyan me massa sköna serien och bara kosa hela kvällen. Våra respektive sambos jobbar sent ikväll.

Men först av allt tänkte jag laga en god fredagsmiddag till mig själv. Jag tänkte steka kött (fan fan fan, kom precis på att jag glömde köpa potatis OCH körsbärstomater!)... Det får i alla fall bli det goda köttet, god sallad (fixat, alex köper tomat på vägen hit) och en smörgås, eftersom jag fick med mig jättegott bröd hem från jobbet idag.

På tal om jobbet. Oj, vad jag trivs! Alla är så sköööna, roliga, trevliga, snälla, sammarbetsvilliga, ja you name it! Idag träffade jag en tjej, Julia, som inte jobbade igår. Hon var jätteglad över att jag "börjat här, för de behövs mer jenter" haha. Och Erik, som skrattar åt typ alla svenska vanliga ord jag säger, som t.ex. soptunna. Det är ju ännu fulare på norska.. Chefen kom fram till mig innan hon slutade, tackade för idag och återigen: "Du är så otroligt flink!"

Eric kommer fram och säger att han slutar nu, jag säger helt spontant: "Trevlig helg, hejdååå" Eric: "Hahahaa, vad faen betyder de?" Jag: "De betyder ha de korsligt, ha dee, vi snakkes!"

Nudlar, igen..

Ja, min middag bestod av nudlar, lite kylling och en stooooor god sallad.

Idag var första dagen på mitt nya jobb. Storcash heter det och är en matbutik, som endast är riktade till företag. Redan direkt när jag fick en rundtur med chefen kände jag att jag skulle trivas, för vi förstod varandra jättebra och han var hur trevlig som helst. De första timmarna gick jag ihop med först en tjej, och sen en kille, men sedan fick jag göra allt själv under resten av dagen. Majoriteten av personalen är relativt unga vilket är roligt. Jag fick höra hela dagen hur "flink" och trevlig jag var! En kille, erik, gick t.om. till chefen och berättade hur duktig jag var, haha. Så här ska jag stanna t.om. nästa fredag, 8h per dag. Dock sa personalchefen idag "de första 2 ukerna så gör du..", så de har nog planerat att jag ska stanna längre. Men tills fredag är vad jag vet i nuläget.

Det sjukaste av allt är att alkoholen nog är det billigaste de säljer, eftersom det är mycket restaurangkedjor som handlar hos oss. En Hansa här i norge kostar cirka 22 nok i butik, men hos oss kostar de seriöst SJU NOK!! Någon som vill starta företag med mig?!

Min jobbtröja och mitt norska bankkort (med bild på baksidan) som kom med posten idag



Godmorgon!

Här sitter jag och äter min dagliga havegrynsgröt med sylt. Antonias larm har gått varje morgon sedan vi kom hit kl 07.45 när det är dags för hennes p-piller, men jag har aldrig någonsin ens lyft ett ögonbryn. För jag sover såpass djupt och länge på mornarna. Men efter att ha börjat innan 8 och tagit bussen lite efter 7 nu varje morgon i två, nästan tre veckor är jag nu helt inställt på att gå upp vid 6. Så när antonias klocka inte ringde förren kvart i 8 så bara flög jag upp! Och jag som inte börjar förren 10.30 idag.. haha.

För er som följer min blogg så har ni förstått att jag har lite olika jobb. Jag har ju mitt jobb på Lindex, men så extrajobbar jag både på bageriet och på dagis. Idag, imorn samt nästa vecka ska jag jobba på något som heter Storcash. Det ska bli väldigt spännande, kan berätta om min dag när jag kommer hem ikväll! Det bästa av allt är att tiden är perfekt matchat till min (fd.) dygnrytm, 10.30 till 18.30. Problemet är bara att jag aldrig varit vid den stationen jag idag ska gå av på med bybanen för att hitta till butiken, men det är nog lungan för det ska vara riktigt stor och antagligen svårt att missa. Annars är det bara att fråga sig fram, som jag gör hela tiden med mitt kassa lokalsinne!

"Lillonsdag"

Ja, det var antonias kommentar. "Nu blir det vin, för nu är det lillonsdag!"

Såklart menade hon lill-lördag, och det precis vad vi firar här ikväll. Sitter med varsitt glas vitt och våra vänner/grannar är här på besök. Vi blev mutade av alex att färga hennes hår ikväll, mot varsin cigg. Snacka om lättmanipulerade brudar! så nu ska alex bli rödtått, på riktigt denna gången.

Lägger upp en bild på alla våra härliga brudar!


puss till er


Onsdag

Blev addad på fb igårkväll och fick ett mail av tjejen jag klickade med på dagiset jag jobbade på i måndags. Nu vill hon att jag hänger på hennes polare på "förspel" på lördag. Så jag tänkte dra med mig tjejerna dit, jätteroligt ska de bli!

Idag har jag jobbat på dagis igen, ett mycket lugnare ställe med mer ordning. Jag hade hand om åtta stycken 2-3 åringar tillsammans med två andra tjejer. Hela dagen har varit mysig och bara sprungit förbi. När jag slutade åkte jag hem för att skypea med pojkvännen, vilket jag gjort tills nu när sambon kom hem, så nu ska vi äta och sedan ville alex och josse ha myskväll. Ciao

Despan-kväll

Ja nu har det blivit tisdag igen, och då är det dags för Desperate housewives-kväll här på Rosenberggaten 13. Gud vad veckodagarna går fort. Vi har precis ätit, och nu ska vi trippa ned till butiken nedanför oss och köpa mjölkchoklad & chips. Väldigt obvious vad som är till vem va!

The best!


En helt vanlig måndag

Det här kan bli spännande.. jag ska koka potatis för första gången i mitt liv. Jag mötte upp josse efter jobbet och då gick vi och handlade. Som hon sa det så "handlade jag med magen" för jag var så sjukt hungrig! Köpte med mig en hel grillad kyckling och 1 kg kött. Muuuums.

Var egentligen ledig idag, men blev inringd som min första dag på barnehage (dagis). Det var huuuur mysigt som helst, jag älskade alla de goa barnen och även fröknarna. Jag och en tjej bounda direkt, hon var verkligen jätteskön. Ska jobba där imorgon igen, 07.45-16.00.

Nu kom josse precis, så ska vi laga vår mat och hänga i lyan!

Bakerus...

Ligger fortfarande i sängen.. och mår som jag förtjänar. Antonia tog sig upp till duschen nyss, men inte ens det orkar jag. Snart ska vi gå och handla middag. Det är söndag, vilket betyder att vår butik här precis bredvid är stängd, så vi får gå en liten bit.. Men det blir ett senare projekt! Åt nyss frukost, mackor, gröt och kaffe. Ikväll blir det filmkväll hos oss med alex och josse.


Jag bjuder på denna!


Förspel och capoieraparty!

Åhhh, vilket kväll! Efter en mysig eftermiddag med josse, gick vi till Rimi för att köpa alkohol. Josse som är ny här i Norge såg priset på 6-pack cidern och utbrister: "38 nok, det är väl inte så farligt för 6 cider?" Jag: "Josse, det är för En.." Haha, hennes reaktion var guld!

Kvällen började med matlagning, jag, sambon och en hel del vin. Sedan tog vi våra öl och trippade iväg till förspelet (förfest på norska). Förspelet ägde rum i alex & josses lägenhet, med deras roomies och deras vänner. Väldigt sköna människor som vi hade riktigt roligt tillsammans med! Vi lärde dem de svenska ölspelet, körde "I have never" (på engelska för Kobi's skull) och blev bjudna på Whiskey & cola. När vi var på toppen drog vi vidare till en Capoierafest med ett gäng brasilianare och körde järnet. Capoiera är en dans med inflytning av kampsport. Så sjukt kul var det! När klubben stängde traskade vi vidare till en R'n'b club där det även där visade sig vara 20, men nu var det ingen som kände vakten så vi var tvugna att visa legg. "Nej tyvärr det är 20 här?" "Ja men kom igen, det är bara några månader kvar?" "Okej då, men ingen sprit" Okej... lovar!! Vi var hemma lite efter 4, och shit vilken härlig kväll!


vårt egna förspel


Kobi och Trini



Josse Alex Linnea Miriam


På väg till rNb-cluben

 

Låten jag var heeeelt kåt på igår var:
(Tvingade antis att lyssna på den jättehögt när vi kom hem inatt)

 


Partyhumör!

Vi håller på och lagar mat, och sedan blir det förfest här för att sedan dra vidare på fest. Och förhoppningsvis blir det en grym (och dyr) utekväll!

Godmorgon Bergen!

Åhh vad otroligt skönt att sova ut idag. Och nu när jag vaknade skiner solen här i Bergen! Idag är planen att gå uppför Fløjen, och vi kommer se en sådan vacker utsikt uppe på berget med det här fantastiska vädret.

Nu ligger jag i sängen och äter frukost medan jag kikar Kenza Tyra Show. Har bara sett ett avsnitt tidigare och nu har de fått ut hela 6 avsnitt, så jag har en del att ta igen nu på förmiddagen. När jag vaknade var jag superhungrig, så jag planerade att göra en STOR frukost. Nu ligger jag här med kaffe med mjölk, juice, en smörgås med skinka/sallad/gurka och en smörgås med makrill, havegrynsgröt med sylt OCH ett kokt ägg med kaviar! Mätt kommer jag åtminstone bli.

Update [17.53]

Hittade inget lockande att äta i varken kylen eller skafferiet. Dock hittade jag min godispåse! Och nu är josse på väg hit så jag får handla något gott efter vi varit ute och gått istället. Det är ju trots allt fredag.

Hade gärna spenderat fredagskvällen som denna på bilden, istället blir det Idol-tittande.


All done

Heeei!

Just hemkommen från jobbet, glad och hungrig. Kontraktet är påskrivet, jag har fått ett eget personalnummer, -kort, -kod och -bricka. Och jag börjar känna mig som en i gänget! Har pinat mig med att inte äta middag än, för att jag ska komma ur mönstret med att äta hela tiden, eftersom jag faktiskt åt vid lunch, precis innan jobbet och är redan cepehungrig igen. Så på vägen hem från bussen köpte jag med mig några clementiner för att inte svälta ihjäl, och åt upp alla direkt. Så nu är det nog dags för middag ändå!

Imorse var vi framme på banken och öppnade varsitt bankkonto. Hade helt glömt av att man har sitt id-kort på baksidan av bankkortet, vilket betyder att jag nu ser helt nyvaken och nästintill osminkad ut med lockigt och ruffsigt hår på min bild. Kjempegreit! Så otroligt skönt att ha bankkortet fixat i vart fall, vilket betyder att vi inte längre har något mer viktigt att ordna. Vad konstigt det känns..

Nu ska jag laga ihop en snabb middag och sedan ta på mig träningskläderna för att ta en powerwolk. Josse hänger äve på!

Idag blir det bara powerwalk i byn, och inte upp för halkiga Fløjen


Favoritprogrammet just nu på Rosenberggaten


Yes sir

Vad är jag för dålig sambo som inte kommer ihåg antonias jobbtider? Tydligen slutar hon inte förren vid nio idag, haha! Så nu ska jag hoppa in i duschen och sedan möta upp alex för lite häng i lägenheten. Kos!

Kom hjeeeem sambo!

Antonia slutar nu, halv åtte. Så när hon kommer hjem är det kos som gäller. Myskväll hos oss betyder en bra serie (kvällens serie är Desperate housewives) och snacks (Choklad/Popcorn/Chips)

Så här blev mina popcorn sist...



Hej igen! (Update)

Mätt och belåten efter en fiskgratäng gjord för 2 pers..

Igår jobbade jag som sagt på bageriet, och blev inringd på arbetsintervju på kvällen. Så jag skyndade mig hem från jobbet, duschade och åt snabbt och sedan tog vi bussen till Strauma. Efter arbetsintervjun, som kändes riktigt bra, gick vi och handlade lite smått och gott! Vi höll tummarna på att det skulle gå någon buss hemåt och som tur var behövde vi bara vänta en halvtimme, så lite innan kl 22 var vi hemma i lägenheten. Vi skulle ha myskväll men jag var stentrött, efter att ha somnat sent och vaknat varje halvtimme heeeela natten (helt sjukt!?) och sedan gått upp tidigt och jobbat hela dagen. Så jag somnade direkt. Inatt sov jag lika dåligt igen, vaknade flera gånger och trodde jag hade försovit mig men då var klockan bara inne på småtimmarna. Jag klarar inte ett natt till utan sömn!!

Idag jobbade jag ihop med Julia, så timmarna gick väldigt fort. Hon har hjälpt mig en hel del med praktiska saker här i Norge och idag på lunchen skrev vi en liten ordlista med norska ord som jag ska träna på. Hon är egentligen från Oslo, men pluggar här i Bergen, och när t.om. hon tycker den här dialekten är svår att förstå, kände jag mig genast lite lugnare. Till lunch åt jag en jättegod sallad, med babytomater (som jag inte ätit på veckor), mums!


Det här är min och pojkvännens låt:
Dette er min og kjærestens sang:


Kjempegøy

Ojojoj. Är helt slut i kroppen efter två långa arbetsdagar i bageriet. Kom precis hem nu efter att ha jobbat och handlat. Nu står min fiskegrateng i micron, jag håller på och skär upp god sallad och sedan lever jag igen och då får ni uppdatering från de dagarna ni inte hört från mig. Har fått brev från både skatteverket och den svenska polisen idag, toppen!!!

Update:

hovderett og etterrett



I Anneli

Allt är flyttat från den gamla lägenheten till vår nya. Vi har myst med kaffe (med mjölk) och winerbrödlängd. Nu sitter vi 3 här i soffan och myser samt kikar det sista avsnittet av I anneli.

Typiskt(!)

Åhhhh älsklar vår nya lägenhet. Vi har ju bott i en precis likadan lägenhet som vår, fast den inte funnits på marknaden, pga vattenskada i taket i badrummet. Så nu idag när vi fick se vår lägenhet så var den precis som vår tidigare, fast spegelvänd. Problemet i vår nyvarande lägenhet var att a) det fanns bara 1 strömbrytare, så ville man släcka lampan kunde man inte använda internet och inga kontakter fungerade. b) Ingen lampa och ingen fläkt vid spisen.

På några minuter i vår nya lägenhet upptäckte vi nu att det fanns en strömbrytare till varje lampa i lägenheten, och att fläkten+fläktlampan fungerade om man bara drog ut den... Ungefär lika dumt som vi 3 dagar efter inflytten här äntligen kom på att man faktiskt kunde dra bort persiennerna från de 3 fönstren, och inte bara vinkla dem varje morgon och kväll. Haha!!!! puss, nu ska vi fortsätta flytta våra saker.

Freia

Oh shit. Jag har blivit läskigt förälskad i freias melkesjokolade. Detta är INTE ok. Jag vill bara ligga i soffan och äta denna ljuvliga choklad 24/7 resten av mitt liv typ. Okej inte riktigt, men nästan så illa är det faktiskt..

Jag erkänner, jag tog 2 bitar efter maten.. eller kanske 3..


kyllingsnadder

Godkväll! Har jobbat idag till klockan 16, men kom inte hem förrens nu. Har nämligen tittat ut ett par jäkligt snyggt sittande vinterfodrade springbyxor till mig själv. 800 spännn kostade dem, men det var det värt, för oj vad snygg jag är i dem! OCH dem är ju riktigt vinterfodrade så jag behöver inte oroa mig för att frysa. Nu håller jag på att laga mat, ris (första gången i mitt liv) och kycklinglår till det. Alltså en av mina favoriter.

Idag ska vi då flytta till vår riktiga lägenhet, och Fredrik kommer med nycklarna vid syv. Alex kommer och hjälper oss med flytten, för nu har vi hunnit göra oss hemmastadda så verkligen allt är uppackat!

I jobbfront så har eg fått fast jobb varannan lördag på Lindex, och i december så blir det lördag+söndag. Nu i veckan ska jag jobba tis-tors på Maesterbageren.

Uppdate: Mami, riset blev jättebra! Tack för hjälpen! =)