Nystädad lägenhet!

Nu har vi storstädat hela lägenheten. Jättefresch, luktar gott och nu kan vi t.om. ligga på golvet om vi vill utan att fastna i hår- och dammtussar.

Hela veckan så har kylskåpet luktat skunk, jag har hela tiden trott det varit antonias vita bönor som stod öppnade. I slutet höll jag nästan för näsan när jag öppnade kylen, för jag visste att lukten var så hemsk. Så idag när vi städade allt, så tar jag upp det råa köttet och luktar nära. Där var jag otroligt nära att spy! Lukten bara trängde in i näsan och gav mig en kväljning. Nu sitter lukten fortfarande fastborrad i min näsa, men köttet är slängt. Usch, men man lär sig av sina misstag! (Spara inte öppnat rått kött i kylen i en vecka).

Nu ska vi ut och gå en sväng i regnet för att få lite frisk luft.

I ett främmande land

Sov väldigt länge idag, och det blev en sen, lätt brunch; havegrynsgröt och jordgubbssylt. Sambon jobbar och jag är ledig idag, typiskt att det inte blev timeat då jag jobbade igår och hon var ledig. Idag är min hemlängtan enorm, är väldigt svårt att tänka positivt en dag som denna, speciellt nu när jag är ensam. Så nu har jag duschat och ska fram på stan en sväng, och kanske unna mig något snyggt! Sedan ska jag köpa något gott till middag, kanske unnar mig lite räkor, advokade o romsås? Det blir absolut vitt vin åtminstone.

Längtar till vinet med sambon när hon slutar och min skype-date senare ikväll.

Fredagskos!

Ja, nu blir det fredagskos! Vi har köpt färdiggrillad kyckling och tänkte göra ris till det. Egentligen ville jag ha currysås till, men det finns inget sådant här i Norge så det fick bli köttkakesaus (brunsås).

 

Imorse blev jag inringd till bageriet, 30 minuter senare satt jag på bussen. Jobbade med en jättetrevlig norsk jente som hette Julia och vi hade roligt ihop, så dagen gick fort. En lite pinsam sak som hände idag var när jag var inne i frysen (alltså en frys på kanske 50 kvadratmeter?) och hämtade varor, så när jag vänder mig om stod det en man där som ler och säger ”Hej”. Jag hejjar tillbaka och trodde det var någon anställd. Så frågar han vart han ska ställa varorna och om jag kunde signera hans papper. Jag svarar att jag förmodligen inte har rättigheter till att göra det men skulle hämta chefen. Så jag och Julia springer runt och letar efter någon ansvarig, men alla är borta. Jag hittade en kvinna men hon svarar att de högst satta har möte i matsalen och undrade ifall jag kunde springa upp och fråga dem. Jag knackar och öppnar dörren och möts av, jag skojar inte, 30-40 pers? Efter jag ställt frågan insåg jag att jag hade båda ipod-lurarna i och förstår direkt hur högt jag egentligen skrikit. Pinsamt! Det slutade i alla fall med att John sa att det var ok att jag skrev under, så det gjorde jag.

 

Slutade redan kl 15 eftersom vi skulle möta Fredrik en timme senare på Contra. Eftersom vi inte kunnat skaffa ett norskt bankkonto ännu fick vi ta ut kontanter för att betala vår vistelse i den här lägenheten, desp. avgiften till den nya lägenheten samt första månadshyran. Vi hade över 15 000 nok i kontanter, snacka om att vi höll hårt i handväskorna. Nu har vi som sagt varit och handlat mat inför kvällen. Vi försöker få igång tvn eftersom vi har svenska 4an här, skulle vara kjempekostligt att se Idol!

 

Since we moved here, all we do is kosekos!


Fick en liten lista här av Catti!

4 TV program jag ser på:

1. Desperate housewives

2. How I met your mother

3. Kungarna av Tylö Sand

4. One Three Hill

4 saker jag gjort idag:

1. Jobbat min första dag på Lindex

2. Skypeat x antal timmar

3. Ätit chips o halvsovit framför en mysig film

4. Försökt installera vår nya tv med sambon

4 saker jag längtar efter:

1. Flytta in i vår nya lägenhet på måndag

2. Första feta norska lönen i NOK

3. Få mitt polisattest så att jag kan börja jobba på dagiset

4. Min pojkvän

4 saker på önskelistan:

1. Kläderna i min garderob som jag lämnade hemma

2. Lyxig middag; typ Oxfilé, potatisgratäng och rödvinssås

3. Obegränsat med clementiner som jag inte behöver betala för själv!!

4. Min pojkvän!

4 saker jag avskyr:

1. Diska, städa, damma....

2. Att det plötsligt kan spricka upp i regn här efter en skön solig dag

3. Att jag är så långt ifrån att krama dem jag älskar hemma i Sverige

4. Kommer inte på något mer, jag tycker om det mesta :)

 

 


Min älskade syster

Har skypeat med min syster i någon timma nu, jättemysigt. Saknar henne och resten av familjen.


Lindex

Detta var som sagt min första dag på Lindex. Om vi tar det från början var jag på intervju förra veckan, hon var väldigt hård och jag fick höra flera "det här är ett stoooort minus" men även "det här är hur bra som helst, ett stooooort plus". Jag gick därifrån med en väldigt blandad magkänsla och hon sa att om jobbet var mitt eller inte berodde på mina referenser. Men så blev jag uppringd av hennes assistent dagen efter som gratulerade mig till det nya jobbet!

I veckan har jag och Antonia jobbat på bageriet, så min första dag på Lindex blev inte förren idag, torsdag. Fick en genomgång av alla Lindex avdelningar, samt lager. Sedan fick jag direkt stå i kassan 1h! Det var ett helt annorlunda kassasystem mot H&Ms som jag nu är van vid, men jag lärde mig fort. Det som försvårade det mesta var ju såklart norskan.. Och när någon ska ha tillbaka 200kr och ber om att få det i "2 hundralappar" tänkte jag först "Ja, vad annars???" Men sen kom jag på att här har vi ju 200-lappar. Jag skulle låta alla nya intryck smälta under helgen och återkomma på måndag 09.30! Alla verkade jättetrevliga och det känns som att jag kommer trivas där.

När jag tittade på mobilen hade jag fått ett sms av Voslemøy (Manpower) som skrev: "Hei Linnea og Antonia! Mesterbakaren elsker dere og vil ha dere tillbake neste uke hvis dere kan jobbe. Kan dere/vil dere det? Eller skal dere jobbe i butikk hela uken?" Jag ringde upp direkt och berättade hur det låg till och hon sa att dem inte ville ha någon annan än oss! Egentligen var schemat bar, för de tycka om oss och vi var sjukt effektiva. Självförtroende-boost! Jag sa att vi kan kolla på måndag vilka dagar vi kan jobba för dem, och då sa hon att hon höll platsen åt oss tills måndagkväll då vi visste mer.

Nu äter jag bulle, dricker juice och ska skypea med min pojkvän. Sambon slutar inte förren om en timme. Jag laddade precis ner Snabba cash, så jag hoppas på att vi ska kika den ikväll tillsammans med massa chips och godis.

Här är vi, trötta och sletna efter en hel dags jobb (igårkväll)



Första dagen på jobbet

Nu är jag lite stressad och nervös. Jag väntar på Fredrik och tv-teamet som ska byta vår tv till en ny och större platt 40' tv. De skulle varit här i förmiddags, men nu blev det framflyttat, så jag har inte hunnit äta än. Eftersom det är en 1a vill jag inte sitta och äta medan de fixar med tvn. Så om de går som planerat har jag 45 minuter på mig att laga mat, äta, diska, fixa håret och gå till bussen.

Idag är första dagen på mitt nya jobb, vilket ska bli väldigt spännande! Roligt men samtidigt väldigt nervöst.

Hard work work

Okej idag var det inte alls lika roligt.. Usch. Det blev sent igår, så vi var sjukt trötta imorse när vi åt frukost och gick som två zoombies till busshållsplatsen. När vi skulle byta buss i Dolvik regnade det så mycket så vi hoppade på första bästa buss, utan att titta efter varken siffra eller namn. Vi funderade och diskuterade högt varför det var så många ungdomar på bussen, vilket det inte var i måndags och om vi kanske gått på fel buss. Då säger en söt liten kille till oss att vi tyvärr gjort det.. Så han hjälper oss så att vi 45 minuter senare till slut kommer till jobbet. Hela dagen har gått såååå segt och vi ville bara hem. När vi slutade tog vi med 3 limpor, 3 kanelbullar och en kanelbullelängd hem. Plus en limpa till Alex och Joel, som tack för lånet av deras matlådor!

Nu är vi äntligen hemma, efter att ha handlat lite till middagen. Det blir omelett med skinka, feta ost och tomat. Efter maten lovar jag att lägga upp lite lagom snygga bilder (förmodligen de fulaste ni någonsin sett) här på bloggen! Tjaaa

yes

Nu säger vi välkommen även till Carina Reimers som hittat hit. Hej Carina!

Jag har fått mig ett riktigt gott skratt under den tid som antonia lagt ner via telefon för att försöka få henne att hitta till den här sidan.

Tisdag = DESPAN!

Enligt Antonia bor det ett nattdjur över oss. Han är tydligen uppe och går, ser på tv och "knackar" i väggarna om nättarna.. Vilket jag inte alls har störts av, då jag alltid sover som en stock. Dag som natt. Nu ska vi ut på en skön kvällspromenad och sedan till affären för att köpa öronploppar till antonia så att hon ska kunna sova riktigt på nätterna.

När vi kommer hem ska vi se kvällens avsnitt av Desperate housewives. I love it!!! Ps. We've got the job!

Till min kärlek.


Godmorgon!

Helt underbart att sova ut till klockan 11 imorse och vakna av min pojkväns röst i luren. Nu har jag precis ätit jättegod frukost. Igår när vi väntade på bussen hem från jobbet gick vi och handlade och köpte b.la, soltorkade tomater, filmjölk, flingor. Nu har jag precis duschat, ska skypea lite med pojkvännen och sedan göra mig iordning för arbetsintervju! Ciao

Morgonkaffet är ett måste för att jag ska vakna


Den här sköna bruden saknar jag!


Kokosmakroner

Idag ska ni packa "kokosmakroner" säger chefen. "Kockosmaccaroner??" säger jag utan att, som vanligt, tänka mig för.. Men kokosmakroner var det ja, alltså kokostoppar. Det är vad vi sett, kännt och luktat i 8 hela timmar idag. Vi hade på oss stora säckiga kläder, inget smink och hårnät, ändå fick vi de flestas uppmärksamhet.. vad är det för fel på folk? 141 nok fick vi i timmen. Vi packade 10 st kokostoppar i en påse, och sedan stängde vi igen påsen, la dem i en back bland 14 st andra. Så här höll vi på i som sagt 8 timmar, men det sjuka var att vi ändå hade riktigt roligt med massa skratt och bus! När vi slutade fick vi ta med massa bröd, kakor och pizzabullar hem! Yeeeey. Vi ska försöka lägga in en utav våra helgalna filmer som vi spelade in under arbetsdagen. Så att ni får er ett gott skratt!

Josse ringde och berättade förut att hon snart kommer hit till Bergen, för att flytta hit och jobba. Så roligt! Antonia ska provjobba imorgon på Gina Tricot, medan jag ser fram emot en otroligt skön och välbehövlig sovmorgon.. Sedan ska min pojkvän ta en långlunch och åka hem så att vi kan skypea, helt själva.. Mysigt, jag vet inte om jag kommer kunna somna inatt med tanke på hur mycket jag redan nu längtar!!!

Tänk här är vi för exakt 13 dagar sedan. Helt lost. Vi använde kartan vart vi än gick..


Fløjen

Igårkväll hade vi myskväll. Vår middag bestod av kött, spagetti och bernaissås. Det var faktiskt jättegott!!! Efter det kikade vi den mysiga filmen The good guy och sedan somnade vi gott. Efter vi ätit frukost ska vi möta upp paret och sedan ska vi bestiga berget Fløjen!

Good girl!

Shit.. vi vaknade 12.30 imorse! Tror aldrig jag sovit så länge faktiskt. Kvällen igår började med lite vin och öl i vår lya tillsammans med alex och joel. När de drog hemåt drog vi ut, och lyckades komma in på en klubb utan legg, fastän det är 20 överallt här i Norge. Träffade några sköna grabbar och tjejer som vi följde med hem på efterfest i en jättesnygg lägenhet. En utav grabbarna var tydligen kock, så vi fick världens godaste lasagne. Och med tanke på vad vi ätit den senaste veckan, så var den himmelsk. Det bästa jag ätit på mycket mycket länge!! Sedan trippade vi hemåt och var hemma i lyan lite efter tre-snåret.



Nu på eftermiddagen har vi varit fram på stan och köpt Skyss-kort, alltså busskort. En månad, 300 nok. Vi behöver de eftersom vi båda fått jobb i Åsane, ett köpcenter som ligger lite utanför Bergen. Ja just de, jag klarade den hårda arbetsintervjun på Lindex i torsdag, och igår ringde de och meddelade att jag fått jobbet!!!!

Nu ska vi laga äggröra och bacon. Smack!



Flyyyyyyyyt!

De ringde precis från Manpower och erbjöd mig jobb måndag-fredag kl 08-16! Det är på ett bageri så det kanske inte blir det roligaste timmarna, men för 140 nok i timmen så funkar det väldigt bra för mig! Det bästa av allt är att de behövde 2 stycken, så jag får ta med mig Antonia. Detta gav mig en otrolig kick, denna regniga tvättdag. Nackdelen är bara att jag har arbetsintervju måndag kl 12 som jag nu måste försöka ändra tid på. Så nu när jag fått en arbetsgivare, så ska vi gå direkt till Skattekontoret efter lunch och fixa skattekort.

Efter skattekort, kan man fixa d-nummer och norskt personnummer. Efter man skaffat d-nummer och norskt personnummer så kan vi äntligen öppna ett norskt bankkonto. Allt rullar på och det känns otroligt bra!



G.R.Y.M!

Känner mig så grym, och väldigt stolt över mig själv!! Har genomgått min andra arbetsintervju här i Norge. På NORSKA! Min första hade jag igår i klädbutik, och imorse var jag på en för att arbeta inom barnehage och skole, samt kantine som extrajobb. Är riktigt sugen på att börja jobba nu, så jag bara längtar på samtal på måndag!

När jag kom hem efter mötet samt ha skickat en begäran om vandelsetest från den svenska polisen så gick jag hem till sambon som höll på att tvätta. Nu väntar vi på att den första maskinen ska bli klar så att vi sedan kan gå och köpa köttbullar. För övrigt tror nog min intervjuare att jag är lesbisk, då jag gav ut numret till min "sambo antonia" som kontaktperson.

Shopping

Idag har vi shoppat ännu mer! Blev ännu en Ikea-kasse med b.la. nya fresha täcken, småskålar, konservöppnare. Sedan hade vi lite dötid innan vi skulle möta upp Fredrik, så jag köpte ett par snygga höga jeansshorts, ny sminkborttagning, foundation och en fleesetröja till våra långpromenader/springturer. Det är sviiiiindyrt här, men allt kändes nödvändigt.

Idag är vi nu lägenhetsägare, för nu har vi äntligen skrivit på kontraktet! Känns otroligt skönt. Vi var och köpte skölj- och tvättmedel eftersom vi har tvättid imorgon. Vuxenpoäng!!!

Nu tänkte vi lyxa till det med kött, potatisklyftor och bearnaissås. Kylen börjar kännas mer och mer hemtrevlig. Här har ni en bild från vår kyl:


Årets första snöflingor

Här har det faktiskt snöat idag, supermysigt, men väldigt kallt och framför allt oväntat! I förmiddags när jag och sambon var ute på stan så var det strålande sol och riktigt skönt väder. När vi var hemma lite senare utbrister antonia: "de snöar!" och jag trodde henne faktiskt inte först men det gjorde det verkligen. Sedan mötte vi upp alex och traskade enda till joels jobb, vilket tog lite mer än en timme, så det blev en riktig långpromenix. Ikväll har vi ätit god mat och nu ska vi se måndagens avsnitt av I anneli.

Imorgon ska vi, äntligen, köpa täcke och konservöppnare! Det händer även en väldigt spännande sak på eftermiddagen..

Onsdag

Godmorgon! Här i lägenheten håller vi på och gör iordning oss. Vi har precis ätit frukost, som jag lagat efter att ha förlorat ett vad igår. Idag ska vi skriva på lägenhetskontraktet, kolla upp olika banker, fixa och skanna in en polisblankett samt söka lite jobb om vi får tid över. Later

Desperate housewives

Yes!!! Nu har vi ätit god tonfisksallad som antonia lagat, gjort iordning lägenheten och satt på oss myskläderna. Så nu är det dags för favoriten, despan! Blir sängen tidigt ikväll eftersom vi båda ännu inte är på topp från igår, så imorgon unnar vi oss en sovmorgon.

häng i lyan


Bilder från vår nya lägenhet!

Innan:





Efter:


Inte så vidare genomtänkt

Den mysiga vinkvällen slutade igår... väldigt sent. Ett komplett kökspaket skulle ingå i vår lägenhet, så vi har fått helt nya kastruller, stekpannor, rivjärn, skärbräde, soppslev mm, men endast EN mugg, inga glas, två tallrikar varav ingen djup. Så eftersom jag gjorde nudlar igårkväll, har vi nu en enda stor tallrik att göra gröt och smörgåsar på. Därför gör vi det den enkla vägen, det blir apelsin och clementin till frukost. Livet är fan hårt ibland.

Eftersom vi inatt vid 2-tiden märkte att vi inte hade fått några täcken, fick vi sova med endast påslåkan i vår lilla kalla lägenhet, som vi imorse märkte att vi inte satt på elementen..

Nu ska vi rycka upp oss och åka in till Åsene för att söka jobb/handla och äta på ikea!

Skype is the shit


Tillägnat Jenny & Amanda Briné:


Vinkväll

Idag har vi flyttat in i vår nya lägenhet! Efter en kvart kom vår inflyttningspresent, alex och våra 3 vinboxar. Så nu har vi en liten mys/vinkväll och gör en liten hemlis.. Men var tålmodiga, om exakt 30 minuter får ni se vad vi gjort!

It's raining

Idag ær førsta dagen som det regnar hær i Bergen. Det regnar, men samtidigt skyner solen, så himla mysigt. Nu ær jag på biblan før att skriva ut fler cvn. Har suttit hær en stund och væntat på ledig dator, medan två ækelgubbar sitter och tittar på porrsidor.. inte ok. Vi har varit ute hela førmiddagen och læmnat cv och det har varit ganska positiv respons. Jag var inne på en slags 7 eleven førut, som har øppet dygnet runt, och lyckades fixa en arbetsintervju till både mig och antonia på måndag kl 12! Hur grym ær jag inte!

Igår fick jag værldens vackraste sms av min pojkvæn. Det var så vackert och kærleksfullt, att jag næstan blir tårøgd nær jag tænker på det nu.

Godnattkramar från vackra Bergen!


Antonia

Idag är det min antis dag, hon har nämligen namnsdag. Så jag var en gullig sambo och gjorde frukost på sängen åt henne. Frukosten innehöll, som den alltid gör för oss här i Bergen, havregrynsgröt (m. sylt för min del), smörgås och kaffe. Medan jag gjorde frukost låg antis me datorn på magen i sängen och efter jag sjungt för henne ställde jag gröten bredvid henne i sängen. När hon rest sig upp hör jag bara "åh, neeej" och då brister jag ut i skratt! Tallriken med gröt hade vält, upp och ned, utöver och i hennes mystofflor!

hahaha!

här är vår "frukostpåse"


I did it!

Idag klarade jag det! Hela vägen upp till Floejens topp, via den svåraste vägen: Tippetue. Två timmar tog det för oss. Det jobbiga var inte hur långt det var, utan att det konstant var uppförsbacke exakt HELA vägen!

Den vackra utsikten var värd mödan

och nu är vi hemma igen och har köpt med massa frukt hem. Så nu ska vi sätta på filmen Mio min mio, dricka kaffe och äta frukt.


Regniga Bergen?

Vi har haft en sådan otrolig tur med vädret, sol varje dag! Egentligen är ju Bergen känt för att vara Europas regnigaste stad men vi har som sagt haft tur och inte fått en regndroppe på oss. Nu visar dock väderprognosen regn i 3 dagar framöver, men med våran tur så får vi se hur vädret blir..

Nu ska vi se klart på desperate housewives avsnittet som visas på tv på tisdag. Eftersom vi inte har några svenska kanaler och det är mitt älsklingsprogram så får vi se det via internet.


Uppdatering från B&B Skivebakken

Puh, vilken lättnad! Vi fick nyss ett sms av fredrik som berättade att vi kunde flytta in i vårt lägenhetshus redan på måndag, fast i en annan lägenhet. Detta till priset av endast 150 nok per natt. På det här mysiga B&B som vi bor på inatt och imorgonnatt betalar vi hela 1200 nok. Ganska stor skillnad! Och det bästa av allt är att vi bara behöver flytta grejerna över hallen den 1 nov, till vår egna lägenhet! A: inte för att göra er avundsjuka men kolla in det här: http://www.hybel.no/bolig/nyrenoverte-studioleiligheter-midt-i-bergen-sentrum

Imorse flyttade vi ut från vårt första hostel, till detta B&B som vi märkte när vi var ute och promenarade igårkväll låg 5 minuters gångavstånd bort. Med med vår packning tog detta hela 1 ½ timme.. Här har vi det hur mysigt som helst, med ett eget sovrum med dubbelsäng och två nyrenoverade fresha toaletter samt kök.

Nu kom vi precis hem efter att ha tagit en fika på uteserveringen på fiket bredvid, mött upp alex en sväng samt handlat inför middagen. Vi frågade efter falukorv för vi var sugna på korv stroganoff, men det fanns inget sådant här i norge.. Så vi köpte några vanliga korvar. Men det blir kjempefint!




Tänker på dig.


Puuuh!

Kom precis hem efter en skön powerwalk längst bryggen. Riktigt vackert så här på eftermiddagen. De andra tog sig upp på berget, via "tippe toe" men jag har fortfarande redigt ont i halsen och hostar så mycket så jag lade ner det projektet.

Idag har det löst sig med boende, tills måndagmorgon åtminstone. Fredrik skulle kolla med sin hyresvärd ifall vi kan få ett boende i ett av deras studentlägenheter i 2 veckor, bara tills den 1 nov då vi flyttar in i vår lägenhet. Mötte upp alex, gick förbi Manpower och sedan mötte vi upp fredrik och två av hans kompisar på Clemes och vi blev bjudna på varsin kaffe. I början förstod jag inte norskan här alls, men det går bättre och bättre, och idag var det riktigt trevligt. Vi sa att vi ville kika igenom kontraktet lite närmare, så vi skulle höras av imorgon igen. De ville ha med oss ut imorgonkväll, men vi får se hur det blir med det.

Nu sitter jag för tillfället och äter marabou digestiv och skyper me min älskade erika.

Intervju via internet

Godmorgon! När vi vaknade kl 8 imorse vår våra roommates borta, skönt. Vi har haft lite panik över att vår hostelbokning går ut imorgonbitti och alla hostel i stan verkade vara fullbokade lördag och söndagnatt, men imorse gick vi till informationsbyrån i byn och nu har vi bokat nätter fram till torsdagmorgon.

När vi fixat detta såg jag att jag hade ett missat samtal, så jag ringde upp och det var lindex personalchef. Hon skickade en länk som jag fick fylla i via internet, och klarar man den får man komma på arbetsintervju. Har precis fyllt i den och hoppas på bra resultat. Eftersom jag sittar i allrummet, så satte sig en av alla fransmän som är på oss hela tiden bredvid mig och pratade oavbrutet. Jag förklarade tydligt att detta var som en arbetsintervju via nätet, men han slutade ändå inte prata... Det är det enda minuset här, för det är en hel del som är intresserade av oss svenskar, och är man hungrig och vill laga mat i fred, eller stå i hissen tyst, eller göra en intervju så vill man gärna inte berätta vad man gör här och hur det är i sverige.

Glömde berätta om igår när vi var i köpcentret i Åsene. Jag kom precis ut ur en butik och blev stoppat av en snygg tjej i 25/30 års åldern med två barn. Hon frågade om jag var modell och hur lång jag var, nej sa jag lite otrevligt för jag fattade inte vad det handlade om. Det visade sig att hon var en känd designer och behövde en tjej till sin modevisning i slutet av oktober. Hon ursäktade sig för det lät så oseriöst när hon hade sina två barn med sig, men egentligen var hon ledig just idag. Haha, vi får se vad detta kan vara, hon skulle maila mig idag.

Nu ska vi fram på stan och lämna ut det sista cv:et, fika med fredrik och sedan till biblan och skriv ut fler cv. Även försöka fixa ett brottsregister från sveriges polis, man behöver detta om man vill söka jobb inom barnehage, vilket både jag och antonia faktiskt vill.

Later! Klem fran meg.

Hej från Bergen!

Hej Sverige!

Idag har vi hunnit med en massa. Bland annat skaffat oss ett norskt mobilnummer, så här med når ni mig på: 0047-48 34 75 42. Sedan åkte vi in till Åsene där alex arbetar, och sökte några butiksjobb. Vi har även sökt i några butiker här i byn och hoppas på resultat.

Det är väldigt dyrt här i Norge, och för oss två tjejer som har fått all mat betald i våra 19år är det väldigt dyrt. Vår frukost består av: havregrynsgröt, ett knäckebröd med makrill och en kopp kaffe. Idag lyxade vi faktiskt till det med en stor lunch på ikea, svenska köttbullar, potatis och brunsås.

Nu ska vi fixa det sista på dagens att-göra-lista och sedan fixa käk för kvällen. Det blir spagettisoppa och något gott bröd till, vi ska även lyxa till det med en frukt! Sedan ska vi faktiskt kika en film.

Även imorgon ska vi upp relativt tidigt, vi ska in till Manpower innan vi ska möta upp vår mäklare Fredrik på en fika runt lunchtiden för att kika över kontraktet på vår, förhoppningsvis, egna lägenhet.

Klem fra to forventningsfulle norske jenter!

Antonia vill även att jag ska skriva in hennes nummer, så här når ni även henne på hennes norska nr: 0047-48 34 75 56.

Norway baby!

Vi blev först mötta av sofia i Oslo igår, och 7h senare av alex här i Bergen. Hon visade oss runt lite i stan, innan vi gick till hostelet och somnade direkt. Idag fortsatte vi vår utforskning i staden.

Idag har vi vart på lägenhetsvisning. En nyinredd etta, för 8 000 svenska kronor i månaden. Nu ska vi hem till alex och joel och koka nudlar och äta chokladpudding.

typical

14h kvar. Tills jag flyttar. Till Norge. Och här ligger jag nedbäddad i sängen, är sjuk igen.. Fick gå hem från jobbet för att jag mådde så dåligt, och nu åker jag och mami in till "akuten".

Lördag

Hallå godingar! Läget? Med mig är det sjuuukt bra. Kom precis hem efter en latte med rebecca och nu ska jag göra mig iordning för att äta ute med min pojkvän. Tänkte bjuda honom på middag och öl på Krog o Compani. Gullig som jag är tänkte jag låta honom dricka och jag köra bilen.

Igår jobbade jag 9-14 på macken, och sedan fick jag hoppa in på h&m från 14.15 till stängning. Åkte hem direkt, åt och duschade jättesnabbt och åkte sedan till antonia vid nio. Blev lite sen, så då var alla brudar redan där. Det blev en jätterolig kväll som fortsatte på Café o bar och slutade på stadtoteket. På natten, efter ett stopp hos både korvgubben och donken, åkte jag hem till min älskling. Idag har vi bara myst sönder och samman, gick inte upp ur sängen förren efter fem. Det är sådant jag inte vet hur jag kommer klara mig utan då vi flyttar till Norge. Ne, nu ska jag duscha av mig gårdagens bravader!

Packar

Dricker rödvin, lyssnar på the script och packar. Har shoppat massor idag.


En liten del av vad jag köpt idag


Norge är nära

Kikar Kungarna av Tylö sand och väntar på att min man ska komma hem. Idag har jag varit riktigt sentimental. Om det är så det heter. För nu börjar jag få lite resfeber och börjar inse hur mycket det är jag lämnar.

Onsdag

Godmorgon, nu är jag uppe! Vaknade av att filles telefon ringde tidigt imorse.. det var hans chef som frågade vart han var för klockan var tio över åtta. Han hade försovit sig, igen. Haha! Hans chef hade sagt, nu förmulerar jag det på ett väldigt mildare sätt: "Du får inte ligga och mysa med flickvännen hela nätterna!" Haha. Jag ska jobba idag igen och börjar kl 12,00, så nu ska jag göra mig lite frukost och lägga mig i sängen och se på något komediprogram.

Igår kom fille och hämtade mig efter jobbet. Jag var döhungrig och fattade inte hur jag skulle kunna klara mig tills vi hade kommit hem och lagat mat. Då säger den underbara killen: Älskling, nu ska vi till Roma och jag ska bjuda dig på det! Wohoo, kunde inte kommit mer passande. nä, frukost, sen jobb, sen pojkvännen. tjarå

uppdate om min långhelg

Hej igen! Nu ska jag berätta för er vad som hänt i mitt liv sedan en utav mina lyckligaste dagar som var i torsdags, då jag fick mitt körkort! Klarade teoriprovet förra torsdagen och så klarade jag uppkörningen nu i torsdags. Jag är så stolt över mig själv, för jag har betalt hela körkortet själv. Jag gick heller aldrig på teorikurserna så jag har lärt mig teorin helt själv. Skönt att ha körkort! Så jag åkte runt hela dagen, först bjöd jag syrran på drive-in sedan åkte jag runt med brudarna (antis, julia o nattis), b.la. till götene och släppte av jullan. Sedan åkte jag hem till min pojkvän, och sedan till jullan på mys med henne och rang, efter det plockade jag upp john och till sist kom fille och hämtade mig.

I fredags var fille i skolan, så jag låg kvar i sängen och sov ut riktigt ordentligt. På eftermiddagen tog jag en rask promenad, mötte upp nattis och gick en sväng på stan. Blev en sen fika på Bakgårn där vi senare joinades av julia. Sedan blev vi upplockade av fille och efter vi släppt av alla så åkte vi hem tillsammans.

Lördag vaknade vi väldigt sent men bestämde oss ändå för att gå fram på stan. Jag införskaffade mig ett par grymt snygga stövlar och ett par skinnhandskar. Vi åkte och hämtade bilen som jag fick låna, eftersom jag skulle jobba söndag och måndag. På kvällen vankades fest hos antis, en riktig dunderfest som alltid såklart! Vid 18-tiden var jag där, hjälpte till lite innan och sedan körde festen igång. Jag var dock nykter eftersom jag så gärna ville köra bil, men jag ahde lika roligt ändå. Åkte och hämtade min pojkvän som var på fest och sedan åkte vi hem och sov. Det var den natten jag vaknade med hög feber, sedan dess har jag knappt varit uppe ur sängen. Min pojkvän har jag gjort allt för mig under dessa dagar, lagat mat, fixat och tagit hand om mig. Jag är så glad att jag har en sådan underbar pojkvän.

Nu hinner jag inte skriva mer om min helg för jag ska åka hem till jullan och se I anneli. Haha, älskar det programmet!



en liten del av gänget


39,6

Jag är inte död. Jag har bara legat i sängen med hög feber hemma hos min pojkvän sedan lördagnatt. Idag är för övrigt första dagen jag är hemma sedan i torsdags, för jag och fille bor ju ihop hemma hos honom tills jag åker nu när hans päron är i usa. Imorgon ska jag jobba på h&m och sedan åker jag hem till fille igen. Nu dör min dator när som, ska hämta min laddare lite senare för att uppdatera om mina missade dagar. puss