Här kommer min diagnos.. :(

Hej mina nära & kära, och ni andra söta som läser min blogg.

Igår på legevakten checkade jag in kl 12.30 och kl 18.30, 6h senare var det min tur. De var de värsta 6h på mycket, mycket länge. Min mage kurrade som jag vet inte vad, men jag kunde ju inte äta nåt för min onda hals. Och svetten rann av febern medan jag frös. Alltså i SEX TIMMAR fick jag sitta på en stol helt ensam. Som tur var hade jag två Se&Hör tidningar liggandes i handväskan, som jag fått av svärmor. Så de två läste jag om & om igen. Efter några timmar hade jag läst all text, även de minsta mest ovärda. Det värsta var att jag kunde ju inte gå därifrån för varje gång jag frågade svarade de "cirka en timme kvar"...

När jag väl kom in till läkaren fick jag först ett stick i fingret av en sjuksköterska. Töntig som jag är har jag aldrig vågat göra det förut utan bedövning, men jag kände att det inte var läge att kommentera det. Så jag blundade hårt och klarade det! När jag öppnar ögonen står läkaren lutad över mig med en stor pinne. Jag visste ju att han skulle göra halsodling, men jag har heller aldrig gjort det utan någon jag älskar som hållt mig i handen. Det roliga var att jag var SÅ nära på att fråga om jag fick hålla sjuksköterskan i handen. Haha! Men det gjorde jag inte.

De kollade tempen, och jag sa "nej jag har ingen feber, för jag har tagit 2 alvedon var 4:e timme i 1 dygn nu" "Ojdå" svarar sjuksköterskan, "för du har nästan 39 graders feber." 10 minuter senare fick jag reda på att jag hade halsböld. En riktig illa sådan. Jag har alltså gått runt med halsfluss, som utvecklats till halsböld, som har varit där så länge att det börjat bli farligt. Doktorn sa allvarligt att hade jag bara väntat en dag till så hade jag fått akutoperera.

Han sa, nu springer du till apoteket och tar dubbeldos direkt när du fått medicinen. Och även om tabletterna var väldigt starka ska jag nu äta dubbeldos i 2 dygn för att klara detta. Jag var så rädd och ensam. Det som gjorde mig mest rädd var att doktorn inte kunde garantera att dessa tabletter skulle hjälpa mig, så har de inte börjat gå över om några dagar så måste jag åka in igen och operare. Så livrädd, liten rädd tjej, ringde jag till mamma och storlipade. Så hon betalade taxi åt mig, så jag fick min medicin och kom snabbt hem. Sedan dess har jag bara legat här i sängen... ätit mina tabletter, tagit 2 alvedon & 1 ipren, ätit mina tabletter, tagit 2 alvedon & 1 ipren. Och druckit varm choklad. Som grädden på mosen blev jag sjukskriven hela nästa vecka, fast måndag är min första dag som anställd på dagiset. Supert!


Jag vill bli frisk and have some fun!




Kommentarer
Postat av: Maria

usch usch usch, stackars lilla vän.

2011-01-30 @ 15:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback